Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:19

Χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα το πρωί η χειροτονία του νέου βοηθού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, από τον Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο κ. Αλέξιος ενώ συλλειτούργησαν μαζί του οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Περιστερίου κ. Κλήμης, Γλυφάδος κ. Αντώνιος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, ενώ από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο υπογράμμισε πως «έχοντας την εμπειρία της διακονίας σου κοντά μου, ελπίζω ότι θα συνεχίσεις την αποστολική γραμμή που σου χάραξα και εσύ οφείλεις να ακολουθήσεις πιστά. Ότι επιχειρήσεις, πρέπει να είναι απόρροια προσευχής στον τριαδικό θεό», ενώ πρόσθεσε πως «μην ξεχάσεις ποτέ ότι αρχιεροσύνη σημαίνει να σμίγεις τους χτύπους της καρδιάς σου με τις καρδιές των πονεμένων, των απόρων, των ανέργων και των ασθενών».

Χειροτονία επισκόπου Ευρίπου

Χειροτονία επισκόπου Ευρίπου

Gepostet von Orthodoxia.Info am Sonntag, 24. März 2019

Από την μεριά του ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη του, λέγοντας πως «στο πρόσωπο του βλέπουμε τον πρωθιεράρχη της γνήσιας και ειλικρινούς αγάπης η οποία μας εμπνέει τόσο με τον λόγο του, όσο και με την εύλαλον σιωπή του», ενώ κλείνοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους ιεράρχες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και στον πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στη θεία λειτουργία και την χειροτονία παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και αρκετοί κληρικοί τόσο της μητροπόλεως Νικαίας όσο και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ