Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:42

Γαλλίας: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει μακρά ζωή και εμπειρία της πρώτης Εκκλησίας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Tον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέσα στην Ορθοδοξία επανέλαβε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, λίγο μετά την λήξη της συνάντησης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «… η ενότητα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο, η Εκκλησία που είναι ισχυρή και έχει δυνατότητες σε όλο τον κόσμο. Εδώ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με μακρά ζωή και εμπειρία της πρώτης Εκκλησίας στην οικογένεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο και αυτός είναι ο λόγος που οι αποφάσεις και οι λύσεις κάποτε προέρχονται από εδώ”.

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα του αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας, ο κ. Εμμανουήλ υπογράμμισε πως “το Οικουμενικό Πατριαρχείο πήρε την απόφαση να διερευνήσει όλους τους τρόπους προκειμένου να εκδώσει το αυτοκέφαλο στην ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη τον Απρίλιο και εφαρμόζουμε ήδη αυτή την απόφαση και αυτό μεταφέρθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στο το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

https://www.facebook.com/yevstr/videos/1796101467104796/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ