Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:43

Αντικανονικές κουρές μοναχών στη Θήβα απο τον αρχιμανδρίτη Δ. Καλαμπόκα εν αγνοία του μητροπολίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος | Τρεις μήνες μετά τις αποκαλύψεις του orthodoxia.info σχετικά με την αντικανονική δράση του αρχιμανδρίτη Διονύσιου Καλαμπόκα σε μονή της Μητροπόλεως Θηβών, εν αγνοία του επιχώριου Μητροπολίτη αλλά και κόντρα σε αποφάσεις της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, μια νέα σειρά αποκαλύψεων έρχεται να αποδείξει πως η κατάσταση στη συγκεκριμένη Μονή είναι  χειρότερη.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2019 το orthodoxia.info αποκάλυψε πως στη γυναικεία μονή του Τιμίου Σταυρού στη Θήβα, η οποία υπάγεται στην δικαιοδοσία της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εν αγνοία του μητροπολίτη Γεωργίου, χοροστάτησε, έχοντας δίπλα του τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Καλαμπόκα, ο γνωστός ως «Αρχιεπίσκοπος Ρωμανίας» Μελχισεδέκ την υπόσταση του οποίου δεν αναγνωρίζει καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύφθηκε πως ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος που φάνηκε στο πλευρό του εν λόγω «αρχιερέα», τέλεσε κουρά μοναχού στο καθολικό της Μονής αυτής, ο οποίος δεν ενεγράφη ποτέ στο μοναχολόγιο της, αφού είναι άνδρας και η μονή γυναικεία.

Το δημοσίευμα του orthodoxia.info προκάλεσε την αντίδραση του μητροπολίτη Θηβών ο οποίος με έγγραφο του προς την ηγουμένη της μονής στις 27 Δεκεμβρίου, ζητά εξηγήσεις. «Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε εγγράφως» γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο μητροπολίτης Γεώργιος.

Διαβάστε την επιστολή του μητροπολίτη

Η απάντηση της Μονής ήταν άμεση. Την ίδια μέρα, 27/12/2019, η ηγουμένη Ιερωνύμη απέστειλε απαντητική επιστολή στον μητροπολίτη, λέγοντας του πως η μονή έχει καταθέσει αγωγή κατά του orthodoxia.info και ενός ακόμη ιστότοπου που αναδημοσίευσε το ρεπορτάζ . «Τα ως άνω συμπεριελήφθησαν εις την ασκηθείσαν αγωγήν κατά των υπευθύνων, λόγω ηθικής βλάβης μας, εξαιτίας της αδικοπρακτικής συμπεριφοράς του υπευθύνου του εναγόμενου διαδικτυακού ιστοτόπου…» γράφει χαρακτηριστικά προς τον μητροπολίτη η ηγουμένη.

Διαβάστε την απάντηση της ηγουμένης

Μάλιστα στην επιστολή της αναφέρεται σε σημείωμα του νομικού συμβούλου της Μονής στο οποίο σημειώνεται πως ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Καλαμπόκας δεν έκανε κουρά στο καθολικό της  αλλά… εξομολόγησε, τόσο τον Μελχισεδέκ, όσο και τον μοναχό Τρύφωνα .

ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ORTHODOXIA.INFO

Η επίσημη επιστολή της ηγουμένης Ιερωνύμης προς τον μητροπολίτη Γεώργιο με την σφραγίδα της Μονής, δεν είναι η μοναδική απάντηση στο orthodoxia.info. Ο πρωταγωνιστής της κουράς «που δεν έγινε ποτέ» μοναχός Τρυφων (Enzo D’ Ambrosio) έκανε ένορκη δήλωση κατά του orthodoxia.info λέγοντας ενόρκως πως αυτό που στην φωτογραφία φαίνεται ως κουρά, ήταν αλλαγή ράσων…

«Επισκέφτηκα την Ιερά Μονή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Θηβών Βοιωτίας, την 14.12.2019, σε αγρυπνία που τέλεσε ο εφημέριος της μονής για να συναντήσω τον Σεβαστό μου γέροντα και να λάβω μοναχικά ενδύματα που μου είχαν ετοιμάσει οι μοναχές της μονής επειδή τα ενδύματα της κούρας μου που μου είχε ράψει η μητέρα μου στην Ιταλία δεν ήταν όπως τα ελληνικά, καθώς επίσης και να γνωρίσω όσο περισσότερους μοναχούς και μοναχές του γέροντος μου πνευματικά μου αδέλφια που δεν γινόταν να έρθουν στην κουρά μου στην Ιταλία» γράφει ενόρκως ο μοναχός που σε άλλο σημείο αναφέρει πως το δημοσίευμα του orthodoxia.info διέσυρε τη Μονή αλλά και καταπάτησε την ελευθερία της προσωπικότητάς του.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ένορκη βεβαίωση του μοναχού.

«Όταν είδα το διασυρμό της Ιεράς Μονής που έγινε με στόχο να σπιλωθεί η τιμή και η υπόληψή τόσο των μελών της μονής Τιμίου Σταυρού ως και το σεβαστού μου γέροντος αμέσως απέσυρα τις δημοσιεύσεις στο Internet δεχόμενος για αυτό ανακριτικές ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο κ. Λουδάρο τις οποίες έχω έγγραφες,  που προσβάλλουν την ελευθερία της προσωπικότητας μου, χρησιμοποιώντας με για να επιτύχει άλλους σκοπούς» γράφει ανάμεσα στα άλλα.

Οι “ανακριτικές ερωτήσεις” του orthodoxia.info που “προσέβαλαν την προσωπικότητα” του μοναχού είναι διαθέσιμες ΕΔΩ

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Τα συνεχή και απροκάλυπτα ψεύδη τόσο της ηγουμένης όσο και του μοναχού με σφραγίδες, υπογραφές και όρκους, φαίνεται πως δεν έχουν τέλος.

Σήμερα τρεις μήνες μετά, δεν έχει κοινοποιηθεί καμία αγωγή κατά του orthodoxia.info παρά την διαβεβαίωση της θιγείσας ηγουμένης προς τον μητροπολίτη της πως η αγωγή έχει κατατεθεί.

Το orthodoxia.info συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του, δημοσιοποιεί βίντεο και φωτογραφίες τόσο από την κουρά του ενόρκως βεβαιούντος πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο μοναχού Τρύφωνος, όσο και από την κουρά ενός ακόμη άνδρα, στο ίδιο καθολικό της ίδιας μονής, η ηγουμένη της οποίας ψεύδεται εγγράφως τόσο προς τον μητροπολίτη της όσο και προς την Ιερά Σύνοδο.

O αρχιμανδρίτης Διονύσιος με το ψαλίδι στο χέρι κάνει την κουρά. Στην ένορκη βεβαίωση του, ο Ιταλός μοναχός μιλάει για αλλαγή ράσων επειδή αυτά που του έφτιαξε η μητερα του ήταν λάθος. Στην επιστολή της η ηγουμένη μιλάει για εξομολόγηση στο μοναστήρι της. Η κουρά έγινε αλλού, υποστηρίζει…

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την κουρά ενός ακόμη μοναχού στο καθολικό της ίδιας μονής. Εκεί όπου σύμφωνα με την ηγουμένη τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει.

Ένας μοναχός συγχαίρει τον Γεωργιανό που στις φωτογραφίες φαίνεται να εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός. Δίπλα του ένας ακόμη νέος μοναχός που δέχεται επίσης τα συγχαρητήρια. Τελικά πόσες κουρές “δεν” έχουν γίνει στη συγκεκριμένη μονή εν αγνοία της Εκκλησίας;

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας των δημοσιευμάτων του orthodoxia.info η ρωσική Εκκλησία ακύρωσε την ένταξη του αρχιμανδρίτη Διονύσιου Καλαμπόκα στις τάξεις της μέσω της πρώην εξαρχίας των ρωσικών παροικιών της Δυτικής Ευρώπης, με όχημα την οποία επιχειρήθηκε η σύσταση ρωσικού μετοχίου εντός της ελλαδικής επικράτειας κατα παράβαση των ελληνικών νόμων αλλά και του κανονικού δικαίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ