Κυ, 23/06/24 | 17:01

Τιμή στους προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες, τους μέγιστους Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας, ήταν η έκτη σύναξη του δ΄ κύκλου του Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου.

Παρά τον θυελλώδη και βροχερό καιρό, ευάριθμοι θιασώτες του «Αληθώς» αψήφησαν τα καιρικά φαινόμενα και παρακολούθησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Παύλος Κολοκοτσάς, οι Ηγούμενοι των Μονών Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου π. Διονύσιος Λιβέρης και Προδρόμου π. Γαβριήλ Βόγιας, καθώς και αρκετοί ιερείς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, τρεις έγκριτοι Θεολόγοι της Ζακύνθου παρουσίασαν συνοπτικά κι εμπεριστατωμένα τον θαυμαστό βίο, την υπέροχη πολιτεία και την εν γένει πολυδιάστατη προσφορά των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών.

Συγκεκριμένα, μίλησαν ο κ. Θεοχάρης Ευαγγελόπουλος για τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο κ. Σταμάτιος Ζούλας για τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και ο κ. Διονύσιος Πομόνης για τον άγιο Βασίλειο τον Μεγάλο.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η 15μελής Χορωδία του ναού Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου απέδωσε επίκαιρα εκκλησιαστικά ακούσματα, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη της Ιεροψάλτη κ. Διονυσίου Πόθου. Το τελευταίο ψάλμα διεύθυνε εκτάκτως και τιμής ένεκεν ο καλλιφωνότατος Πρωτοψάλτης κ. Πολυδεύκης Μπετίνης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η εν λόγω Χορωδία συμπλήρωσε πρόσφατα είκοσι χρόνια ανελλιπούς δραστηριότητάς της στα εκκλησιαστικά πράγματα της Ζακύνθου (1994- 2014) και με τη συγκεκριμένη παρουσία της εόρτασε την επέτειό της αυτή.

Τέλος, ο υπεύθυνος του «Αληθώς», π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ευχαρίστησε θερμά τους τρεις ομιλητές, τους χορωδούς και το κοινό για την ευφρόσυνη βραδιά!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κέντρο Λόγου Αληθώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ