Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:06

Συλλείτουργο στην Ξάνθη για τον Άγιο Θεοφάνη Επίσκοπο Περιθεωρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα στην Αναστάσιμη και πνευματική περίοδο της λαμπροφόρου Εορτής του Πάσχα, η τοπική Εκκλησία της Ξάνθης εόρτασε εν ύμνοις και ωδαίς τον τοπικό της Άγιο και συμπολιούχο Ιεράρχη Άγιο Θεοφάνη Επίσκοπο Περιθεωρίου.

Κέντρο του εορτασμού ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην πόλη της Ξάνθης ο οποίος βρίσκεται σε ανέγερση αλλά αποτελεί κόσμημα για την πόλη.Την Εσπέραν της Τετάρτης 2ας Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Εορτή του Οσίου Πατρός Ημών Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου , εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος.

Στον εορτασμό παρέστησαν τοπικοί άρχοντες πλήθος κλήρου και λαού όπως και μεγάλη χορεία Ιεροψαλτών, οι οποίοι λάμπρυναν τα αναλόγια με την απόδοση των ύμνων της εορτής. Το θείο λόγο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος όπου εγκωμίασε τον Άγιο Θεοφάνη ως Άγιο της Προσευχής και προέτρεψε τους Χριστιανούς να γίνουν μιμητές του Αγίου στον τρόπο της Προσευχής τους στον Θεό.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Πέμπτη 3η Μαΐου 2018 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου και συλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος χορεία κληρικών και πλήθος πιστών οι οποίοι προσήλθαν να λάβουν την χάρη και τις πρεσβείες του Αγίου Θεοφάνους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ