Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:59

Tαμασού: “Όταν είμαστε με τον Χριστό, δεν μπορούμε να είμαστε και κάπου αλλού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας κατόπιν προσκλήσεως του οικείου ποιμενάρχου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην κοινότητα Λευκάρων. Στον εν λόγο ιερό ναό κατά παράδοσή βρίσκετε τεθησαυρισμένο τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου μας.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του τόνισε ότι βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της περιόδου της Μ. Σαρακοστής.

Σ’ αυτό το πνευματικό στάδιο αγωνιστές. Στον χώρο της νηστείας οδοιπόροι. Στην προσευχή γρηγορούντες. Στο κακό και αμαρτωλό απέχοντες. Κατόπιν ο Πανιερώτατος τόνισε την σημασία της απαρνήσεως του εαυτού μας. Όταν αποφασίσουμε να είμαστε με τον Χριστό, οφείλουμε να είμαστε μαζί Του συνέχεια. Δεν μπορούμε να είμαστε μαζί Του και κάπου αλλού. Να λέμε πως ακολουθούμε με τον Χριστό, και ταυτόχρονα να μην εγκαταλείπουμε την αμαρτία και τον διάβολο. Σε δυο κυρίους να δουλεύουμε δεν μπορούμε όπως είπε και ο ίδιος ο Χριστός.

Κλείνοντας ο Πανιερώτατος είπε ότι μόνο ο άνθρωπος που απαρνιέται τον εαυτό του για την άλλον αδερφό του, μόνο εκείνος που θυσιάζεται προσφέροντας το καλό, κινούμενος όχι από παρορμήσεις εγωιστικές, αλλά από αγάπη στον Χριστό, μονάχα αυτός έχει εξασφαλίσει την σωτηρία της ψυχής του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία και δέησης πέριξ του Ιερού Ναού.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ταμασού & Ορεινής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ