Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 10:14

O πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Άννα Χαλανδρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, τελέστηκε απόψε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Άννης Χαλανδρίου. Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων από όλο το λεκανοπέδιο.

Τον Ναό είχαν κατακλύσει από νωρίς πλήθη πιστών, για να προσκυνήσουν την Εικόνα και το Τίμιο Λείψανο της Αγίας Άννης .

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κιούλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημέρας και το Θαύμα της Σύλληψης της Αγίας Άννης.

“Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι το Θαύμα της σύλληψης ενός ανθρώπου”, τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως “ο Θεός μας έχει δωρίσει αυτό το χάρισμα, το οποίο είναι ευλογία και πόνος μαζί. Ο άνθρωπος γίνεται συνδημιουργός του Θεού, καθώς φέρνει μια ζωή στον κόσμο”, ενώ έκανε λόγο για τις αμβλώσεις, τονίζοντας ότι “Είναι έγκλημα να δολοφονείται ο καρπός της αγάπης, ακόμα και όταν δεν έχει δει το φως της ζωής και ας το έχουν νομιμοποιήσει”.

Συμπλήρωσε κλείνοντας πως “Σκοτώνουμε ένα παιδί, όταν δε το αγαπούμε. Δεν αρκεί να το φέρουμε στη ζωή, αλλά να διαμορφώσουμε το χαρακτήρα του στο φυτώριο που λέγεται οικογένεια. Ενός θεσμού που στις μέρες μας έχει ξεπεραστεί.  Οφείλουμε σαν συνειδητοί χριστιανοί να ακολουθούμε τη ζωή του Χριστού και τον λόγο του Ευαγγελίου, να κάνουμε Χριστούγεννα μαζί με το Χριστό και αυτό να είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα κάνουμε στα παιδιά μας¨.

Το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ