Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 0:52

O Μητροπολίτης Ιλίου τέλεσε το μνημόσυνο του προκατόχου του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε σήμερα στην ανδρώα ιερά μονή Νέου Στουδίου στον Αυλώνα και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του, μητροπολίτου Αττικής & Μεγαρίδος κυρού Νικοδήμου.

Στο κήρυγμα του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στις αρετές της προσευχής και της νηστείας με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας ότι και οι δύο αποτελούσαν συστατικά στοιχεία της επικοινωνίας-συνομιλίας των πρώτων ανθρώπων με το Θεό.

“Η κυριαρχία του κακού-δαίμονα στη ζωή των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα της διακοπής της επικοινωνίας με το Θεό και της ανυπακοής της εντολής του Θεού και η νηστεία ως άσκηση για την αποφυγή της λήψης του καρπού του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού”.

Έκλεισε λέγοντας πως “Η Εκκλησία μας πάντα αλλά ιδιαίτερα με την ευκαιρία της μεγάλης Σαρακοστής μας θυμίζει αυτές τις δύο απωλεσθείσες καταστάσεις με σκοπό την επανενεργοποίηση του ανθρώπου για να κερδίσει δι’ αυτών πάλι τον Παράδεισο”.

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ