Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:01

O Μητροπολίτης Βρυούλων προσκύνησε την Παναγία τη Βουρλιώτισσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου προεξήρχε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.Ο κ. Παντελεήμων, ύστερα από δική του επιθυμία και λίγες μόλις ημέρες αφού ενθρονίσθηκε, ιερούργησε στον Ναό της Παναγίας στη Νέα Φιλαδέλφεια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ιστορία και το σήμερα, αφού εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, της Βουρλιώτισσας.

Η επίσκεψή του στον ναό, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν  αδείας του οικείου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, έχει βαρύνουσα σημασία μιας και είναι ο πρώτος Μητροπολίτης Βρυούλων μετά τη Μικρασιατική καταστροφή που επισκέφθηκε την επαρχία του στα Βουρλά της Σμύρνης.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη θεραπεία του τυφλού και τη συνάντησή του με το Χριστό, τονίζοντας την ανάγκη “να ομολογούμε την αλήθεια με θάρρος και ενθουσιασμό. Να υπερασπιζόμαστε το όνομα του Χριστού, μην ξεχνώντας πως Εκείνος άνοιξε τα τυφλά μάτια της ψυχής του καθενός. Ό,τι και να μας κοστίζει στην καθημερινότητα, έχουμε χρέος να Τον υπερασπιζόμαστε κάθε φορά που συκοφαντείται. Είναι έργο πίστης όλων μας και μία κατάθεση ψυχής”.

Λίγο προ της απολύσεως, ο αρχιερατικός επίτροπος της μητροπόλεως Ν. Ιωνίας αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης, εκπροσωπώντας τον οικείο μητροπολίτη, απηύθυνε λόγο προς τον κ. Παντελεήμονα, στον οποίο εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση και χαρά όλων από την επίσκεψή του στα άγια χώματα της Μικράς Ασίας λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως “εδώ είναι το σπίτι σας και εμείς όλοι θα σας αγκαλιάσουμε σαν οικογένεια”. Στη συνέχεια, του προσέφερε εγκόλπιο με την απεικόνιση της Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ενώσεως Βουρλιωτών Μικρας Ασίας δώρισε στον Μητροπολίτη Βρυούλων, εκ μέρους του συλλόγου, μία εικόνα της Παναγίας .

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδελφείας δώρισε  ένα χαζράνι ως ενθύμιο για την πρώτη θεία λειτουργία στον ναό, εκ μέρους του συνδέσμου.

Το παρών έδωσε και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδελφείας “Δημήτριος Υψηλάντης”, καθώς σήμερα είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Κλείνοντας, ο προϊστάμενος του ναού π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης διεμήνυσε στον μητροπολίτη Βρυούλων ότι θα ειναι πάντα ευπρόσδεκτος, λέγοντας χαρακτηριστικά “οι πόρτες του ναού μας για εσάς θα ειναι πάντα ανοιχτές”, ευχόμενος “καλή δύναμη και πάντα άξιος”.

“Θέλω να με λογίζετε ως πατέρα και αδερφό σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Ποιμενάρχη σας για την άδεια να βρίσκομαι εδώ, να προσκυνήσω την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας”. Ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Βρυούλων, ο οποίος με την απόλυση μοίρασε εικόνες της Παναγίας στους πιστούς και εν συνεχεία μετέβη στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου, όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη της Φιλιώς Χαϊδεμένου.

Η θεία λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά απο την Εκκλησιαστικη Τηλεόραση ECTV

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ