Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:19

H Τρίπολη λιτάνευσε τους πολιούχους της, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Πάυλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαΐου οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων της πίστεως μας Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων Τριπόλεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου από την Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Βαρσών καθώς το μαρτυρικό ράσο του Αγ. Νεομάρτυρος Παύλου από την Ιερά Μονή Αγ. Ματρώνας Ύδρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, Ύδρας, Σπετσών καί Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Φωκίδος κ.κ. Θεοκτιστου, Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, Σταγών καί Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, των Θεοφιλεστάτων επισκόπων Ώλένης κ.κ. Αθανάσιος, Θεσπιών κ.κ. Συμεών συνεόρτασαν τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα στις λατρευτικές εκδηλώσεις όπως επίσης και οι Ιερείς, οι Διάκονοι και οι Μοναχοί της Μητροπόλεως συμμετείχαν με κατάνυξη στη Λιτανεία ανά την πόλη της Τριπόλεως.

Οι Ιεροψάλτες, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, η Φιλαρμονική του Δήμου, μαθητές, οι Σύλλογοι και φορείς της Αρκαδίας ήταν εκείνοι που με την άριστη οργάνωση και συνδρομή τους, βοήθησαν να διεξαχθεί άριστα η Λιτανεία.

Πηγή: Arcadiaportal.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ