Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:16

H Παναγία Ξενιά από τον Βόλο στην Χαλκίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς, προερχομένη από την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, υποδέχθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, η Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Η έλευση της Ιεράς Εικόνος στη Χαλκίδα, έγινε με αφορμή τους Εορτασμούς για την επέτειο συμπληρώσεως πενήντα (50) ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού και την ίδρυση της πρώτης Ενορίας της περιοχής Κανήθου, που οργανώνει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με την πρωτοβουλία του δραστηρίου Προϊσταμένου Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη και την βοήθεια των Εφημερίων Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού.

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς, εκόμισε στην Ιερά μας Μητρόπολη, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο Πρωτοσύγκελλός του, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλο και Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στα προπύλαια του Ι. Ναού, με παρουσία πολλών ευλαβών πιστών, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη και εκπροσώπους των υπολοίπων Αρχών του Τόπου μας, όπως και μελών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, και ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό για την ευλογία του προσκυνήματος της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ξενίας, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του αγίου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Ευχαρίστησε ακόμη και τους άλλους πατέρες εκ της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, όπως και τους εκ της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης προερχομένους Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Αρχιμ. Μακάριο Τσιμέρη, οι οποίοι, μαζί με τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς θα παραμείνει στην Πόλη μας έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ο οποίος θα παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ, θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., σύμφωνα με Πρόγραμμα το οποίο καταρτίσθηκε με ευθύνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ