Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:15

H πανήγυρη της Παναγίας της Ταυριώτισσας στον Άγιο Γεώργιο Ταύρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη Σύναξη της Παναγίας της Ταυριώτισσας πανηγύρισε σήμερα, όπως και κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου, η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ταύρου, όπου φυλάσσεται η Θαυματουργή Εικόνα της, προερχόμενη από τη Μικρά Ασία.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους γύρω δρόμους. Την εικόνα συνόδευαν και έρραιναν με άνθη γυναίκες από τον σύλλογο “Μεγαριτών” του Λυκείου Ελληνίδων με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους.

Ο προιστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καμπίτσης, θέλοντας να δώσει το μήνυμα της εορτής που επισκιάζεται από τις δυσάρεστες εξελίξεις των ημερών, είπε χαρακτηριστικά “Ας μη πούμε στενάχωρα πράγματα. Η Παναγία μας γνωρίζει. Όλοι μας πενθούμε, αδέρφια μας χάθηκαν άδικα, αλλά αυτό που μένει είναι η πίστη και η χάρη του Χριστού, δια πρεσβειών της Παναγίας”.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ευθυμίου, τον πρώην δήμαρχο κ. Σούτο, που έχει δημιουργήσει ένα σπάνιο κειμήλιο με ντοκουμέντα, μαρτυρίες και ιστορικές καταγραφές για την περιοχή και τις εκκλησίες αυτής, την Τροχαία, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος, τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, το Λύκειο Ελληνίδων και συγκεκριμένα το τμήμα από τις Μεγαρίτισσες και την πρόεδρο κ. Πιπέρου Ευαγγελία, οι οποίες και πρόσφεραν μία εικόνα με τους Αγίους Μεγαλομάρτυρες Μεγαρείς, τον Σύλλογο Μικρασιατών Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, τον Σύλλογο Μελί Μεγάρων, την κ. Πιπιλή, αλλά και όλους τους πιστούς που παρευρέθησαν στην αποψινή εορτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ