Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 17:25

ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ: Να κοπούν οι μισθοί αρνητών ιερέων και τα χρήματα να δοθούν στους υγειονομικούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να διατεθούν ως επίδομα στους υγειονομικούς «οι οποίοι νυχθημερόν εργάζονται και καταπονούνται για να αποτρέψουν τους θανάτους από την βλακεία των ιερέων αυτών που έχουν ευθύνη που στέλνουν ανθρώπους στα νοσοκομεία» προτείνει ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ένας ακόμη μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που λέει το δικό του «No pasaran» στους κληρικούς που έχουν μετατρέψει την πανδημία σε πνευματική και θεολογική υπόθεση με επικίνδυνες έως και θανατηφόρες προεκτάσεις.

Σε συνέντευξη του στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό STAR Β. Ελλάδος, ο μητροπολίτης Δράμας που έχει ήδη προχωρήσει σε πνευματικά επιτίμια σε κληρικούς που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες της εκκλησιαστικής διοίκησης, προτείνει στις κρατικές υπηρεσίες να βρει μέσω της λίστας μισθοδοσίας τους κληρικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κι εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι υγείας για την άρνηση τους, να τους διακόπτεται ο μισθός.

«Έχουμε, να το πω έτσι, απηυδήσει και βγει από τα ρούχα μας με αυτές τις νοσηρές καταστάσεις» λέει με νόημα ο μητροπολίτης ο οποίος όπως αποκάλυψε δέχεται απειλητικές επιστολές από υποστηρικτές των κληρικών που έχει τιμωρήσει, οι οποίες καταλήγουν με την φράση πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα στην Δράμα, αν δεν πάρει πίσω τις αποφάσεις του.

«Δηλαδή θα με δολοφονήσουν αυτοί οι άνθρωποι;» αναρωτιέται ο μητροπολίτης που ξεκαθαρίζει πως «εάν κάτι συμβεί ή στην Μητρόπολη ή σε χώρο δικό μας, ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί και οι πάτρωνές τους, οι ιερείς που τους υποθάλπουν ή αν δεν τους υποθάλπουν οφείλουν δημόσια να αποδοκιμάσουν τέτοιες πράξεις και ενέργειες». Συμπληρώνει δε πως αυτές οι ενέργειες δικαιώνουν τις αποφάσεις του και τον ίδιο που έκοψε «αυτήν τη νοσηρή σχέση που καλλιεργείται μέσα στους ναούς».

ΩΣ ΕΔΩ!

Ο μητροπολίτης Παύλος δεν διστάζει να δείξει την παθογένεια που έχει αναπτυχθεί στον εκκλησιαστικό χώρο σημειώνοντας με νόημα πως «στην Εκκλησία έχουμε εγκληματίες μετανοημένος αλλά Εκκλησία που να καλλιεργεί το έγκλημα και την παραβατική συμφορά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ». Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα πως «Χριστιανισμός τέτοιου τύπου δεν υπάρχει κι αν θέλουν να τον βρουν, να πάνε εκτός της τοπικής εκκλησίας της Δράμας, είτε είναι παπάδες είτε λαϊκοί» δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου σε όλους εκείνους που πολεμούν την Εκκλησία από το εσωτερικό της.

«Καλογριές δίνουν κατευθύνσεις σε ασθενείς ανθρώπους αν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, σε καρκινοπαθείς αν πρέπει να πάρουν φάρμακα, αν πρέπει να πάνε στην Εκκλησία με μάσκα, και πάνε αυτοί που κατευθύνονται από αυτούς – τα ζούμε εδώ στα χωριά μας- καί υβρίζουν τους ιερείς και μετά νοσούν και φτάνουν στο αμήν και σηκώνουν τα χέρια…»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση του μητροπολίτη Δράμας για το Μυστήριο της εξομολόγησης και την διαστροφή που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό από κληρικούς και λαϊκούς οι οποίοι έχουν μπερδέψει τον λαϊκό με τον μοναχό και τον εξομολόγο με τον ψυχολόγο.

«Οι άνθρωποι θέλουν κάποια ψυχική στήριξη και συγχέουν τον εξομολόγο με τον ψυχολόγο» λέει με νόημα ο μητροπολίτης Παύλος για να διευκρινίσει πως «τελεία  και πλήρη υπακοή οφείλει ο μοναχός στον εξομολόγο του, στον πνευματικό του πατέρα. Ο λαϊκός θα πάει να πει τις αμαρτίες του και θα λάβει την άφεση. Μέχρι εκεί».

Όμως υπάρχουν και οι μη υγιείς πνευματικές σχέσεις τις οποίες επισημαίνει ο κ. Παύλος παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν χάσει το νόημα. «Δεν είναι σωστή σχέση: γέροντα να πάρω αυτοκίνητο, γέροντα να κάνω αυτό το πράγμα… έχουμε καταντήσει να έχουν γίνει ορισμένοι πνευματικοί και προξενητάδες και να μπαίνουν μέσα στα σπίτια των ανθρώπων για να δημιουργούν τεράστια προβλήματα και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητά μας».

Ο μητροπολίτης Δράμας που έχει λάβει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κάνει έκκληση στους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες των γιατρών τους και να εμβολιαστούν ξεκαθαρίζοντας με τρόπο απόλυτο πως δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ πίστεως και εμβολιασμού.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτη Δράμας Παύλου, στο βίντεο που ακολουθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ