Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:47

Το Άγιον Όρος επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ. Ο κ. Μπορίσοφ επισκέπτεται την Αγιώνυμη Πολιτεία με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Γεωργίου με το παλαιό ημερολόγιο, μέρα κατά την οποία πανηγυρίζει η βουλγαρόφωνη Ιερά Μονή Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τον πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας θα φθάσει νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Μονή Ζωγράφου όπου θα συμμετάσχει στην πανηγυρική θεία λειτουργία. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και θα αναχωρήσει από τον Άθωνα το μεσημέρι.

Τον κ. Μπορίσοφ θα υποδεχθούν στο Άγιον Όρος ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης και ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Η Ιερά Μονή Ζωγράφου κατέχει την ένατη θέση στην ιεραρχία των μοναστηριών του Άθωνα. Το Καθολικό της είναι αφιερωμένο στον άγιο Γεώργιο. Κτίστηκε το 1801 και αγιογραφήθηκε το 1817. Από το 1845 στις ακολουθίες της μονής χρησιμοποιείται μόνο η βουλγαρική γλώσσα. Η μονή ήταν ανέκαθεν επανδρωμένη με μοναχούς πολλών εθνοτήτων. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, αριθμεί μόνο λίγους Βούλγαρους μοναχούς.

Πηγή φωτογραφίας: orthodoxplanet.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ