Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:38

7η Επισκοπική Συνέλευση της Ωκεανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα μέλη της 7ης Επισκοπικής Συνέλευσης της Ωκεανίας συναντήθηκαν στο Σίδνεϊ στα γραφεία της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 υπό την προεδρία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού.

Για άλλη μια φορά δόθηκε η ευκαιρία στους Ιεράρχες αυτής της Συνέλευσης να επιβεβαιώσουν και να ενισχύσουν την ενότητά τους στην ορθόδοξη πίστη.

Παρόντες ήταν επίσης: ο Μητροπολίτης Βασίλειος (Εκκλησία της Αντιοχείας), ο Επίσκοπος Σιλουανός (Σερβική Εκκλησία), ο Επίσκοπος Μιχαήλ (ρουμανική εκκλησία) ο Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ, ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως Ιάκωβος, ο π. Αμφιλόχιος Βασιλτσοτέλης (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Νέα Ζηλανδία), ο π. Μιχαήλ Πρωτοποπώφ (ρωσική εκκλησία) και ο π. Μιχαήλ Σολόμκο (Ουκρανική εκκλησία).

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, ο Πρόεδρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, υποδέχθηκε όλους τους Ιεράρχες εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σημείωσε τη συμβολή και την υποστήριξη, προς το έργο της Συνέλευσης, του μακαριστού Μητροπολίτης Παύλου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο οποίος εξεδήμησε εις Κύριον μετά από μια μακρά και ευλογημένη διακονία.

Ο νέος Μητροπολίτης Αυστραλίας, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Βασίλειος, ο οποίος παρευρέθηκε για πρώτη φορά στη Συνέλευση, χαιρέτισε την σύναξη επίσης και δέχθηκε τις ευχές των υπολοίπων για την πρόσφατη εκλογή του σε Επίσκοπο.

Ακολούθως οι Ιεράρχες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κοινές ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην Ωκεανία και να επωφεληθούν από την εμπειρία συναδέλφων επισκόπων.

Η Συνέλευση ασχολήθηκε με τις ποιμαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ