Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:30

Αργοστόλι: Μετά από 30 χρόνια συναντήθηκαν και πάλι οι Επιτάφιοι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου κατά τη συνάντηση των Επιταφίων απ’ όλες τις ενορίες της πόλεως. Ένα έθιμο που μετά απο 30 περίπου χρόνια αναβίωσε ξανά στο Αργοστόλι.

Χιλιάδες πιστοί, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ακολούθησαν τους Επιταφίους κατά την περιφορά στους κεντρικούς δρόμους υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας” και βίωσαν τη θρησκευτική συνάντηση στην κεντρική πλατεία “Βαλλιάνου” με κατάνυξη και συγκίνηση για το Θείο δράμα. Μετά την άφιξη των Επιταφίων, ύμνους έψαλλαν οι ιεροψαλτες και οι χορωδίες από την Μητρόπολη.

Στη λιτανεία των Επιταφίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος. Μετά την καθιερωμένη εκκλησιαστική δέηση, ο κ. Δημήτριος ανέγνωσε τον βυζαντινό ύμνο του Γεώργιου Ακροπολίτου «τον ήλιον κρύψαντα… δός μοι τούτον τον ξένον…» πάνω στον οποίο έκανε ένα μικρό επίκαιρο σχόλιο για την παρουσία του κόσμου. Συγκεκριμένα, είπε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στη λιτάνευση των Επιταφίων βρίσκονταν σε μια «μυσταγωγική εγρήγορση».

Ακολουθεί το βίντεο απο την περιφορά των επιταφίων στο Αργοστόλι καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ.

ΠΗΓΗ: e-kefalonia.net / ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιάννα Κουλουμπή / Κάμερα: Γιάννης Πρασσίδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ