Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:25

40 ημέρες χωρίς τον Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

του Αναστάσιου Βόπη για το Orthodoxia.Info

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης τελέστηκε σήμερα το πρωί αρχιερατικό συλλείτουργο και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προεξήρχε ο Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί του πλειάδα ιεραρχών που κατέφθασαν στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου.

Στο πρόσωπο του μακαριστού επισκόπου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε για το έργο και την προσωπικότητα του κεκοιμημένου Ιεράρχη.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, τελέστηκε τρισάγιο υπέρ των αδικοχαμένων αδερφών, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τις πυρκαϊές της Αττικής και στη συνέχεια όλοι οι Αρχιερείς μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Ιγνατίου που βρίσκεται πίσω από το ιερό του Μητροπολιτικού Ναού και τέλεσαν τρισάγιο.

Προ της απολύσεως ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους και χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Η παρουσία σας εδώ σήμερα μας συγκινεί ιδιαίτερα και δείχνει την ενότητα της Εκκλησίας μας. Δίνει κουράγιο στο ποίμνιο και παρηγοριά στις καρδιές των οικείων, των συνεργατών, του κλήρου και του λαού».

Στο μνημόσυνο επίσης παρέστησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης, Βουλευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ