Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:32

Ο εσπερινός και η λιτάνευση του Αγίου Ρηγίνου στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου, καθώς στον περικαλλή ναό του Περιστερίου, υπάρχει ομώνυμο παρεκκλήσιο. Απόψε το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Διδάσκουσας από τον Ι. Ν. Υπαπαντής Περιστερίου. Η εικόνα κατέφθασε στον προαύλιο χώρο του Ναού συνοδευόμενη από τον π. Άνθιμο Μπουλή, όπου την υποδέχτηκε πλήθος πιστών

Εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνος, ο οποίος στην ομιλία του αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Ρηγίνου, τόνισε πως: “Για να γίνουμε μάρτυρες του Χριστού, δεν χρειάζεται να δώσουμε το αίμα μας. Αρκεί να ομολογήσουμε τον Χριστό, με την πίστη μας. Να προσφέρουμε τον εαυτό μας με αγάπη και καλοσύνη στον συνάνθρωπο. Η αγάπη μας με όλες τις εκφάνσεις πρέπει να φαίνεται προς τον συνάνθρωπο μας. Προσφέρουμε αγάπη για να λάβουμε αγάπη”.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, για την άδεια και ευλογία να χοροστατήσει απόψε,  τον προϊστάμενο του Ναού π. Γεράσιμο Καραμολέγκο για το αδιάκοπο το έργο που προσφέρει προς την ενορία, καθώς και τους πατέρες του Ναού και τους ψάλτες που συμβάλουν τα μέγιστα και με την δική τους στήριξη.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας και του τιμίου λειψάνου του Αγίου Ρηγίνου αλλά και της εικόνας της Παναγίας στους γύρω από τον Ναό δρόμους. Την εικόνα συνόδευσε πλήθος πιστών, ενώ δεκάδες κάτοικοι είχαν αναμμένα κεριά και καντήλια στις εισόδους και τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, τη στιγμή που περνούσε από μπροστά η πομπή.

Η εικόνα της Παναγίας Διδάσκουσας θα παραμείνει στον Ναό της Αγίας Τριάδος προς προσκύνηση, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, όταν και θα αναχωρήσει με προορισμό τον Ναό της Υπαπαντής, από όπου και προήλθε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ