Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:50

Κεφαλλονιά: Τον προστάτη τους τίμησαν οι Ληξουριώτες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Πολιούχου του Ληξουρίου, Αγίου Χαραλάμπους, κορυφώθηκαν την Τετάρτη (10/2) με τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Ιερομάρτυρος στους δρόμους της πόλης.

Δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν τον ανακαινισμένο – μετά τους καταστροφικούς σεισμούς – ομώνυμο Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μηθύμνης, κ.κ Χρυσοστόμου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης, κ.κ. Χρύσανθου και του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημητρίου.

Μετά την ολοκλήρωσή της, ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Ιερομάρτυρος στους δρόμους του Ληξουρίου μέχρι την κεντρική πλατεία, με ενδιάμεση στάση το κελί του Αγίου Παναγή Μπασιά, όπου τελέστηκε δέηση.

Την πομπή συνόδευσαν, αποδίδοντας τιμές, η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Εκ μέρους των τοπικών αρχών, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παλλικής, Αλέξης Μοσχονάς, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διονύσης Αραβαντινός, Βασίλης Ρουχωτάς και Ηλίας Παρίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, Δημήτρης Μαρκέτος και η πρώην Δήμαρχος Παλλικής, Νόπη Αλεξανδροπούλου.

ΠΗΓΗ: kefaloniaphoto.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ