Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 21:25

Η γιορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Νέα χρόνια και νέος κύκλος πολιτιστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων ξεκίνησαν στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, δίνοντας το σύνθημα για ελπίδα και δύναμη για τη νέα χρονιά.

Σήμερα που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ συμπροσευχήθηκε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Συμμετείχαν οι εφημέριοι του Ναού και ιερείς από άλλες περιοχές.

Ο κ. Θεοδώρητος μίλησε κατάλληλα για τον Άγιο Σεραφείμ “ο οποίος αγαπήθηκε από τους Ρώσους όπως ο Άγιος Νεκτάριος από τους Έλληνες. Συνδέθηκε πνευματικά με την Κυρία Θεοτόκο, η οποία τον στήριξε, του χάρισε την υγεία σε μια περιπέτεια. Και ο Άγιος αφιερώθηκε στην τιμή και προσκύνηση της Παναγίας μέχρι το τέλος της ζωής του”.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόσωπο του εορτάζοντος π. Σεραφείμ Δημητρίου στον οποίο, όπως είπε, “διέκρινα από παιδί τη φλόγα που είχε μέσα του για τον Χριστό και την Εκκλησία. Του εύχομαι αυτή την πηγαία αγάπη και φλόγα να τη μεταδίδει και να την μοιράζεται με όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας”.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, λίγο πριν την απόλυση, ευλόγησε το κόλλυβο του Οσίου Σεραφείμ, έκοψε την αγιοβασιλόπιτα της ενορίας και ευχήθηκε σε όλους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά. Ιδιαιτέρως, στον π. Σεραφείμ Δημητρίου προϊστάμενο του Ιερού Ναού, να τον ενδυναμώνει ο Θεός και να έχει μια καλλίκαρπη διακονία.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν στον εορτάζοντα προϊστάμενο της ενορίας και να πάρουν το κομμάτι της αγιοβασιλόπιτας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ