Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:26

Χιλιάδες πιστών στο Μήλεσι για τον Όσιο Πορφύριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αθρόα συρροή χιλιάδων πιστών, όχι μόνο από την Αττική αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Μήλεσι Ωρωπού, το Μοναστήρι που ίδρυσε με τους κόπους Του ο ίδιος ο Γέροντας Πορφύριος.

Στην τρίτη πανήγυρη του Οσίου Πορφυρίου, μετά την απόφαση αγιοκατάταξής Του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στον Όρθρο και τη  Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων, ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.  Ενδεικτικό της μεγάλης προσέλευσης των πιστών είναι, ότι την ώρα της χοροστασίας στον Όρθρο, το καθολικό ήταν σχεδόν πλήρες από το εκκλησίασμα.

Ο κ. Μελίτων στη προσλαλιά του μίλησε για τις αρετές του Οσίου, όπως αυτές αναφέρονται στο απολυτίκιο, οικουμένης αγλάισμα, μύστης της θεολογίας και φίλος του Χριστού. Αίσθηση όμως έκανε η φράση “Ο Άγιός μας υπήρξε πρωτίστως Γέροντας, δηλαδή πνευματικός πατέρας.  Στην πραγματικότητα ο Γέροντας, και στην περίπτωσή μας ο Γέροντας Πορφύριος, για τον πιστό ορθόδοξο χριστιανό είναι ένα δώρο Θεού τετελειωμένο, μια αέναη δοξολογία προς τον Θεό.”

Συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρόλο που η σημερινή ημέρα ήταν εργάσιμη, μεγάλη ήταν η προσέλευση από πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι επισκέπτοντο και προσκυνούσαν και το κελλάκι του Αγίου κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ