Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:08

Βερτίσκος: Επιμνημόσυνη δέηση στους ήρωες του Ελληνικού Στρατού από τον μητροπολίτη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου, επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονα και Αμορίου κ.κ. Νικηφόρο, μετέβη εις το όρος Βερτίσκος στο ύψωμα πλησίον της περιοχής των Κρύων Νερών και του Σοχού, όπου και ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση, εις μνήμην των τριών ηρώων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνο Μπούρλο, Υπολοχαγό (ΕΜ) Περικλή Μελιδονιώτη και Ανθυπολοχαγό (ΠΖ) Ιωσήφ Κατσάρο, οι οποίοι κατέπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος με αεροπλάνο, ακριβώς πριν από 40 έτη (ημέρα Παρασκευή της 27ης Νοεμβρίου 1975) στο σημείο αυτό.

Κατά την διάρκεια της Επιμνημόσυνου Δεήσεως παρέστησαν ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Υποδιοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Υποστράτηγος Μπίκος Δημήτριος, ο Διοικητής της Σχολής Πολέμου, Υποστράτηγος Ράμμος Νικόλαος, Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας, καθώς και συγγενείς των τριών ηρώων.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ενώ ομιλία εκφώνησε εκπρόσωπος από τις οικογένειες των πεσόντων Αξιωματικών.

Εν συνεχεία έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που στήθηκε στο σημείο πτώσης του αεροπλάνου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των νεκρών ηρώων, καθώς και η απαγγελία Εθνικού Ύμνου από όλους τους παρισταμένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ