Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 2:15

Χιλιάδες προσκυνητές για την Οσία Παρασκευή την Επιβατηνή στο Ιάσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Ιάσιο έγινε, αυτές τις μέρες, η πνευματική πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Χιλιάδες προσκυνητές ήρθαν να τιμήσουν την Οσία Παρασκευή την Επιβατηνή, της οποίας τα ιερά λείψανα βρίσκονται στη Μολδαβία για περισσότερα από 350 χρόνια.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Επιφανείας (Χάμα) Νικόλαος από το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Μαζί του συλλειτούργησε πλειάδα ιεραρχών και ιερέων της Εκκλησίας της Ρουμανίας και ο Επίσκοπος Ερζερούμ Κουάις.

Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βουκουρεστίου στην ακολουθία ήταν ο Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ. Ο πατριαρχικός επίτροπος διάβασε το μήνυμα του Πατριάρχη Δανιήλ στους προσκυνητές που βρίσκονται στο Ιάσιο.

Ο Μακαριώτατος του είπε ότι “η χριστιανική ζωή είναι ένα πνευματικό προσκύνημα στη Βασιλεία του Θεού”.

“Σε αυτό το ταξίδι στη Βασιλεία του Θεού, κάθε πιστός καθοδηγείται από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, επειδή μόνο μέσα από το έργο του Αγίου Πνεύματος μπορούν οι άνθρωποι να γίνουν άγιοι. Το Άγιο Πνεύμα βοηθά τον άνθρωπο να μεγαλώσει πνευματικά εκπληρώνοντας τις ευαγγελικές εντολές της αγάπης του Θεού και των συνομηλίκων, ακολουθώντας το παράδειγμα της ζωής των αγίων, επικαλούμενοι τις πρεσβείες τους τιμώντας την εικόνα και τα λείψανά τους.

Sfânta Liturghie Arhierească a Sărbătorii Sfintei Cuvioase Par…

Sfânta Liturghie Arhierească a Sărbătorii Sfintei Cuvioase ParaschevaPodiumul din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Chivotul

Posted by Doxologia on Freitag, 13. Oktober 2017

Ο Μητροπολίτης Επιφανείας (Χάμα) Νικόλαος, μίλησε στους πιστούς για τη ζωή των δύο αγίων, της Οσίας Παρασκευής και της Αγίας Θέκλας, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αντιοχειανή Εκκλησία.

“Εμείς οι Χριστιανοί στη Συρία υποφέρουμε από τον πόλεμο, οι εκκλησίες έχουν καταστραφεί, οι δύο Μητροπολίτες Χαλεπών έχουν απαχθεί, οι ιερείς αποκεφαλίζονται, κλπ. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα, αλλά η ελπίδα μας στην Ανάσταση είναι πολύ μεγάλη και ελπίζουμε για την Βοήθεια του Κυρίου”.

Ο ιεράρχης αναφέρθηκε επίσης στις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο Αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών, της Ρουμανίας και της Αντιόχειας.

Ο ιεράρχης της Αντιόχειας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μολδαβίας & Βουκοβίνης Θεοφάνη, για την πρόσκληση να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ έδωσε προσευχές και ευλογίες στους προσκυνητές που βρίσκονται στο Ιάσιο.

O Μητροπολίτης Μολδαβίας έκανε παράλληλισμό μεταξύ της κατάστασης στη Συρία και της περιόδου κατά την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς διώκε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. Ο ιεράρχης εξήrε τις λαμπρές μορφές των κληρικών και των λαϊκών που έγιναν μάρτυρες της Ορθοδοξίας στις κομμουνιστικές φυλακές.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μολδαβίας ευχαρίστησε τον Θεό για αυτό το θαυμάσιο δώρο των αγίων που είναι ο οδηγοί και τα πρότυπά μας στη ζωή μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ