Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:04

Χειροτονία νέου διακόνου στα Γιαννιτσά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την εις διάκονον χειροτονία του κ. Ευστρατίου Δαλδαρά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Στο τέλος του Όρθρου και μετά την ανάγνωση της κανονικής συμμαρτυρίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε υποδιάκονο τον υποψήφιο. Κατά την έναρξη της εις διάκονον χειροτονίας ο υποψήφιος ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στην απόφασή του να ενταχθεί στον ιερό κλήρο, τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του, και -εμφανώς βαθιά συγκινημένος- τον πνευματικό του και προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σπυρίδη με την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη για την πολύπλευρη στήριξή τους σε κρίσιμες περιόδους της ζωής του. Ζήτησε ακόμη τις προσευχές όλων, ώστε να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες και να τους δικαιώσει με την κατά Θεόν διακονία του.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε, ότι και μόνη η ομιλία του (του υποψηφίου) θα ήταν αρκετή, επειδή εξέφρασε εκ βαθέων ευγνωμοσύνη προς όλους όσους τον στήριξαν πνευματικά, και ιδιαίτερα στον πνευματικό του πατέρα, όπως και την αγωνία του να διακονήσει επάξια τον Κύριο. Προσέθεσε ακόμη ότι ο υποψήφιος δεν προσέρχεται στην ιερωσύνη για κάποιον ιδιοτελή σκοπό, αλλά από αγάπη για την Εκκλησία. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος εξήρε την σπουδαιότητα του διαρκούς συνδέσμου με τον πνευματικό, ιδιαίτερα μάλιστα για έναν κληρικό, και ευχήθηκε, αυτόν τον ζήλο που έχει τώρα ο υποψήφιος κατά την διάρκεια της χειροτονίας, να τον διατηρήσει σε όλη την διάρκεια της ζωής και της ιερατικής διακονίας του, μέχρι στην ώρα που θα κληθεί να ιερουργήσει στο αιώνιο και υπερουράνιο θυσιαστήριο.

Μεγάλος αριθμός κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μετείχε στο ιερό μυστήριο, ενώ πλήθος πιστών ευχήθηκαν το «Άξιος» στον νέο διάκονο. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο π. Ευστράτιος είναι νυμφευμένος με την Αικατερίνη Χαβιάρη, πτυχιούχο Παιδαγωγικού και έχουν ένα παιδί. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως διάκονος θα υπηρετεί στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου εργάσθηκε επί σειρά ετών ως κατηχητής και ως νεωκόρος, ενώ συμμετείχε εθελοντικά και στις πολύπλευρες φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις της ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ