Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:42

Χειροτονία νέου άμισθου κληρικού στην Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα, 28 Μαίου τ.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζει η μνήμη των αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου εν τη Νικαία της Βιθυνίας (325 μ.Χ.), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Δημητρίου Αβδελά, ο οποίος εισέρχεται στον έγγαμο κλήρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως άμισθος κληρικός.

Ο νέος Διάκονος της Μητροπόλεως μας είναι Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Θεολογίας, έχει λάβει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με ειδίκευση στην Δογματική Θεολογία και αυτή την στιγμή εκπονεί την Διδακτορική του Διατριβή πάνω στο ίδιο αντικείμενο μελέτης και έρευνας.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν να προσευχηθούν υπέρ του νεοχειροτονηθέντος και υπέρ των 353.000 σφαγιασθέντων εν τω Πόντω Ελλήνων, παρέστησαν οι Βουλευτές του Σύριζα κ. Δημήτριος Μάρδας, των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίζης και της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παππάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Σωτήριος Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Α.Π.Θ., καθώς επίσης και αντιπροσωπείες των Ποντιακών, των Πολιτιστικών και των Αθλητικών Συλλόγων της επαρχίας μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε τόσο στην σημερινή εορτή όσο και στην ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, ενώ απεύθυνε πατρικούς λόγους και πνευματικές νουθεσίες ως εφόδιο στη διακονία του εν την Εκκλησία, στον νεοχειροτονούμενο π. Δημήτριο Αβδελά.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η Επιμνημόσυνος Δέησις για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως του Λαγκαδά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ