Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:56

Χειροτονία και χειροθεσία αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολη Μεγάρων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής – Μάνδρας, μετέβη σήμερα το πρωί Κυριακή της Τυρινής 18η Φεβρουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, για να τελέση την Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Ευλαβεστάτου Διακόνου κ. Νικοδήμου Κυρλάκη, προχειρήσας αυτόν αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη πλαισίωσαν, ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Ελευσίνος κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ, Κληρικοί άλλων Ιερών Μητροπόλεων αλλά και της δικής μας, και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Προ του «Δι’ ευχών…» ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο Εφημέριο του εν λόγω Ιερού Ναού, Αρχιμ. Νικόδημον Κυρλάκην και του ευχήθηκε δεόντως για την νέα του διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

Το απόγευμα της Κυριακής 18ης Φεβρουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, μετέβη στον Καθεδρικό – Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μεγάρων, για να χοροστατήσει στην Ιερά Ακολουθία του πρώτου Κατανυκτικού Εσπερινού της Συγγνώμης, όπου συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος, σύμπας ο Κλήρος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθαν σε αυτή την Κατανυκτική Ακολουθία, για να ζητήσουν αλληλοσυγχώρηση, αλλά και για να πάρουν την ευχή και την ευλογία της Εκκλησίας, δια των χειρών του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Πνευματικός μας Πατέρας μοίρασε ευλογία σε όλα τα παιδιά του, μία εικόνα της Σταυρώσεως του Κυρίου, ως πηγή ενισχύσεως στον επικείμενο αγώνα τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ