Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:40

Χειροτονία διακόνου στη Μονή Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή του ιερού κλήρου και του πιστού λαού, εορτάσθηκε η Γέννηση του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου με επίκεντρο την πανηγυρίζουσα Μονή του Τιμίου Προδρόμου των Καρυών Αχλαδερής, της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, ιδρυθεισα το 1610.

Το εσπέρας της Εορτής 23ης Ιουνίου εψάλει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προέβει εις την Διάκονο χειροτονία του Μοναχού Αντωνίου Αγγελόπουλου εκ Κονιστρών καταγομένου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Διάκονος εκφράζοντας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και πνευματικό του πατέρα Πατέρα Νικόδημο Γιαννακόπουλο και προς τους οικείους του και σε όλους τους πιστούς που προσήλθαν στην Εορτή της Ιεράς Μονής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή του Τιμίου Προδρόμου και κατέληξε στο Μυστήριο της Ιερωσύνης, ευχόμενος στο νέο Διάκονο Αντώνιο με πατρικές νουθεσίες.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία στον προαύλειο χώρο της Μονής παρέτεθει εόρτια τράπεζα στους πιστούς με παραδοσιακό ρεβυθόρυζο το οποίο ευλόγησε ο Σεβασμιωτατος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό τον Όρθρο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλαν ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Τσούγκας Εφημέριος της Ενορίας Αετού Καρύστου και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών οι οποίοι μελωδικά απέδωσαν τους ύμνους της πανηγύρεως και κατένυξαν τις ψυχές των πιστών.

Η άρτια οργάνωση της πανηγύρεως οφείλεται στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχίμ Νικόδημο Γιανακόπουλο, των πατέρων της Ιεράς Μονής καθώς, των πατέρων από τις άλλες Μονές και δεκάδων εθελοντών και εθελοντριών.

Ανταπόκριση – Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ