Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:43

Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Ιωάννης του Αντιοχείας, “των θυρών κεκλεισμένων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τελέστηκε την Κυριακή τα ξημερώματα η χειροτονία του νέου Επισκόπου Ιωάννη του Πατριαρχείου Αντιοχείας, υπο τον τίτλο Μητροπολίτη Σεργιουπόλεως.

Η χειροτονία τελέστηκε στη Μονή Παναγίας του Μπαλαμάντ με απόλυτη μυστικότητα “διά τον φόβον των Ιουδαίων”, ύστερα από τις χθεσινές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες προς τον Πατριάρχη κ. Ιωάννη και τον Εψηφισμένο Επίσκοπο, από πλήθος πιστών που αντιδρούν με την κίνηση του Πατριάρχη να απομακρύνει από την Μονή Χαματούρα τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα.

Όπως γράψαμε και χθες, το τελευταίο διάστημα έχουν προκληθεί εναντίον του Πατριάρχη, εντάσεις και διαμαρτυρίες από τα πνευματικά παιδιά του Γέροντα Παντελεήμονα που δεν μπορούν να δεχθούν την απομάκρυνση του Ηγουμένου από το μοναστήρι.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες ο Πατριάρχης μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε αρνήθηκε να μιλήσει σε οποιονδήποτε. Μάλιστα αντί να φύγει από την κύρια είσοδο του ναού, αποχώρησε από άλλη έξοδο. Αργά το βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία και πραγματοποιήθηκε και η χειροτονία του νέου Επισκόπου Ιωάννη υπό τον τίτλο Μητροπολίτη Σεργιουπόλεως.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ώρα της χειροτονίας ενώ ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, άλλαξε τελευταία στιγμή, “διά τον φόβον των Ιουδαίων”.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από το επίσημο γεύμα προς τιμήν του νέου επισκόπου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ