Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 8:08

Χαλκίδος: “Τα παιδιά αξίζουν κάθε προσπάθεια γιατί είναι το μέλλον του τόπου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και το Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο ήρθε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του χωρίου Θεολόγος και παρακολούθησε την εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της αρχιερατικής περιφέρειας Διρφύων.

Παρόντες ήταν ο Υπεύθυνος Νεότητας Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, οι πατέρες της περιοχής, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ψαθάς και ο Αντιδήμαρχος Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης και πολλοί γονείς που είχαν έρθει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για να απολαύσουν τα παιδιά τους.

Ο φιλοξενών την εκδήλωση εφημέριος του χωριού Θεολόγος Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος παρουσίασε το κεντρικό θέμα που ήταν: «η διψώσα έλαφος» και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, για την αγάπη που δείχνει στα κατηχητικά και γενικότερα στη διαποίμανση των νέων ανθρώπων.

Αμέσως μετά, έλαβε το λόγο ο υπεύθυνος συντονιστής της κατήχησης στην περιοχή Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκης, ο οποίος ανέλυσε θεολογικά τη σημασία της φράσης «η διψώσα έλαφος» καθώς και πώς αυτή η φράση συνδέεται με την κατήχηση.

Τα παιδιά με το δικό τους μοναδικό τρόπο παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια, θεατρικά μέσα από τα οποία έδειξαν τι σημαίνει το θέμα της γιορτής και κάλεσαν όλους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Θεού-Πατέρα να συμμετάσχουν στην πνευματική ζωή που ξεδιψά αληθινά κάθε άνθρωπο.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της νεότητας για το γενικό συντονισμό του έργου της κατήχησης, τους κληρικούς που ανταποκρίνονται στην επιθυμία του να λειτουργούν ανελλιπώς τα κατηχητικά σχολεία σε όλη την Ιερά Μητρόπολη και βέβαια τις κατηχήτριες που εκδαπανώνται καθημερινώς στην κατήχηση, χωρίς καμία υλική απολαβή.

Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας αφορμή από τον τίτλο της γιορτής συνεχάρη τα παιδιά γιατί με την απλότητα τους έδωσαν το μήνυμα ότι η μοναδική πηγή από την οποία ξεδιψά ο άνθρωπος είναι ο Χριστός και η Εκκλησία του. Συνέχισε λέγοντας ότι τα παιδιά αξίζουν κάθε προσπάθεια και κάθε φροντίδα από όλους γιατί αυτά είναι το μέλλον του τόπου. Έφερε ως παράδειγμα φροντίδας τους τον ίδιο το Χριστό, ο οποίος τα προέτρεψε να είναι κοντά του, ζητώντας από τους μαθητές του να μην τα εμποδίζουν να τον πλησιάσουν.

Γι αυτό τόνισε ότι στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος τα παιδιά βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα, αφού σε κάθε χωριό, όσο μικρό και αν είναι, γίνεται κατηχητικό σχολείο, ακόμη και σε ένα παιδί. Ενώ ο ίδιος παρευρίσκεται σε όλες τις γιορτές των κατηχητικών, ακόμη και της νησιωτικής περιφέρειας του για να τονώσει την συμμετοχή όλων στην κατήχηση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Τέλος, κρατώντας τα άνθη που του προσέφεραν παιδιά των διαφόρων ενοριών, τα ευχαρίστησε και τα παρομοίασε με ευωδιαστά άνθη που το καθένα έχει τα δικά του χαρίσματα από το Θεό.

Αμέσως μετά, καθώς βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό γράφοντας έναν εντυπωσιακό επίλογο της εκδήλωσης, μοιράστηκαν ευλογίες και αναψυκτικά που προσέφεραν δροσιά στους παρευρισκομένους.

(Φωτογραφίες: Θανάσης Κοκκάλας)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ