Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:45

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ- Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η έκθεση της ΔΣΟ για το Άγιον Όρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Με έντονη ρωσική παρουσία πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης “Άθως: Το Άγιον Όρος” από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Naryshkin, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergey Popov και τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. κ. Ιωάννη Αμανατίδη.

Κατά την εκδήλωση που προηγήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, μίλησαν οι κκ Popov, Αμανατίδης, Naryshkin και Βούτσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου κ. Roger Nkodo Dang, η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο Πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, εκ μέρους του μητροπολίτη κ. Ανθίμου, καθώς και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Ακόμη, έγινε ανάγνωση του χαιρετιστήριου μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο και του μηνύματος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας από τον μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη.

Στο τέλος των εγκαινίων, από τη Δ.Σ.Ο. επιδόθησαν αναμνηστικά στη διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού κ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου και τον υπεύθυνο της Αγιορειτικής Φωτοθήκης ιερομόναχο π. Ιουστίνο Σιμωνοπετρίτη.

Η έκθεση φωτογραφίας και χαρακτικών, αφιερωμένη στο Άγιον Όρος, εντάσσεται στην 23η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που γίνεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη με θέμα “θεμελιώδεις παγκόσμιες αλλαγές- Ορθόδοξη άποψη”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ