Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:06

Φθιώτιδος: “Θα δώσουμε μούτζα στους αγωνιστές του Μακεδονικού αγώνα;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου στο θέμα της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων.

Ο κ. Νικόλαος τόνισε πως “δεν είναι θέμα χωραφιών, είναι θέμα ηθικής και αλήθειας η υπεράσπιση της Ιστορίας. Να αφήσουμε το “δεν βαριέσαι” και την ραστώνη. Ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με φαϊ και λεφτά, ζει και με ιδέες. Η αντίδρασή μας είναι για την καταπάτηση των ιδεών. Για να δούμε τι θα υπερτερήσει. Οι θυσιασθέντες αγωνιστές και οι Άγιοι της Μακεδονίας θα τα ανατρέψουν όλα. Έχυσαν το αίμα τους εναντίον των επιβούλων. Εμείς θα τους δώσουμε μια μούτζα;”

Τέλος κάλεσε τον κλήρο και τον λαό της Φθιώτιδος στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στη σκιά του αγάλματος του Εθνομάρτυρα Αθανασίου, που θυσιάστηκε για την πατρίδα και την πίστη.

“Αυτό που κινδυνεύει τώρα δεν είναι μόνο η πατρίδα είναι και η πίστη. Όλες αυτές οι ανατροπές που γίνονται κάθε μέρα είναι κατά της πίστεως. Είναι δυνατόν να παρελαύνει μια ομάδα ανθρώπων και η Βουλή να βάζει την σφραγίδα της; Να διακωμωδούν τα ιερά και τα όσια και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός εισαγγελέως. Μετά λένε προστασία των προσωπικών δικαιωμάτων. Να έχει στα αχαμνά του τον Άγιο Νικόλαο; Τι πράγματα είναι αυτά; Ας γινόταν αυτό στη Λαμία και θα βλέπατε τι θα γινόταν..”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ