Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:52

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Μεγάλη Παναγιά Θηβών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως 19ης Μαρτίου ε.έ. στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Θηβών έγινε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.

Κατόπιν τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως των Θηβών και πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα, ο οποίος μίλησε για τη ζωτική σημασία του Σταυρού καθώς και για τη δύναμη του Τιμίου Ξύλου.

Στην Ιερά Ακολουθία έψαλλε εξαιρετικά ο νέος Πρωτοψάλτης του Ναού κ.Νικόλαος Ταπραντζής, με 12 μελή Χορωδία Ιεροψαλτών από την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτη Θηβών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την άδεια και ευλογία να μεταφερθεί το Τίμιο Ξύλο στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Θηβών και ευχήθηκε η δύναμις και η χάρις του Ζωοποιού Σταυρού να επισκιάζει όλους μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ