Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:26

Υποδοχή της κάρας του Αγίου Παρθενίου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως ομωνύμου Δήμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουρού και προστάτη των καρκινοπαθών.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπου και έγινε η άφιξη από την Ι.Μ. Μακρυμάλλης Ευβοίας, με τον ιερομόναχο π. Τιμόθεο να τη συνοδεύει.

Την Τίμια Κάρα υποδέχτηκε στα προπύλαια ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως, καθώς και από κλιμάκιο του Συλλόγου Κρητών και του Συλλόγου Ποντίων Μεταμορφώσεως.

Εν συνεχεία τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, προεξάρχοντος του κ. Κυρίλλου.

Ο κ. Κύριλλος στην ομιλία του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στους λογισμούς του ανθρώπου και τη σημασία αυτών. “Όπως το νερό τρέχει ασταμάτητο, έτσι και ο νους του ανθρώπου γεννάει λογισμούς”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως “Τα πάθη μας είναι προϊόν λογισμού. Πολλοί από αυτούς είναι δαιμονικοί, ακάθαρτοι, υλιστικοί και μας γεννάνε το θυμό, τη ζήλεια, την απληστία. Σε όλους αυτούς τους λογισμούς το όνομα του Χριστού χάνεται και ο λόγος Του συμπνίγεται”.

“Μία πρώτη αντιμετώπιση των λογισμών είναι η ειρήνη . Μέσα σε ένα φιλόθεο περιβάλλον δε μπορούν να ευδοκιμήσουν πειρασμοί και ακάθαρτοι λογισμοί”. Συμπλήρωσε δε πως “Μπορεί η παραδοχή τους να είναι μια ανθρώπινη στάση, όμως δε σε καθιστά ενάρετο. Αντιθέτως, η εξομολόγηση αυτών οδηγεί στην ψυχική απελευθέρωση. Μπορούμε να τους ανακόψουμε με ευσεβή αντιλογία και εκδίωξη από το μυαλό μας”, δήλωσε.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο καθώς και τον Καθηγούμενο της Μονής π. Ιάκωβο Μπαλωμένο για την άδεια, να έλθει το ιερό σέβασμα προς ευλογία των πιστών της ενορίας.

Η Τίμια Κάρα θα παραμείνει στο Ναό προς προσκήνυση, έως το απόγευμα της Κυριακής, όταν και θα αναχωρήσει για τη Μονή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ