Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:44

«Υποδέχθηκα φίλο από παλιά» είπε ο Πατριάρχης για τον Σταύρο Θεοδωράκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση μίας ώρας είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λίγο πριν την έναρξη του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού του ανέφερε ότι οι δράσεις του και οι πρωτοβουλίες του τυγχάνουν πάρα πολύ θερμής αποδοχής από τους Έλληνες και απολαμβάνει εμπιστοσύνης, όχι μόνο λόγω της ιδιότητάς του, αλλά και του περιεχομένου που δίνει στον πατριαρχικό του ρόλο.

Ο Πατριάρχης τον χαρακτήρισε «παλιό φίλο» και είπε πως είναι χαρά του όταν τον συναντά, είτε στην Αθήνα, είτε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε ενημέρωση για το θέμα που έχει προκύψει με την Εκκλησία των Σκοπίων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης του είπε πως το αίτημά τους εξετάζεται θετικά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Ο Πατριάρχης είναι μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα, όχι μόνο για την Ορθοδοξία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά νιώθω πολύ μεγάλη χαρά όταν μπορώ και τον συναντώ και συζητώ μαζί του και με εκπλήσσει για τη δυνατότητά του να παρακολουθεί τόσο διαφορετικά θέματα και να έχει άποψη.

Στηρίζουμε βέβαια τις προσπάθειες που κάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, στηρίζουμε και τον ευχαριστήσαμε για την προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει η εκκλησία των Σκοπίων στην κανονικότητα. Να φύγει άλλο ένα αγκάθι από τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας».

Στη συνάντηση, τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευαν η Ιόλη Καλαβρέζου, μέλος της επιτροπής Διαλόγου και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ