Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:44

Το “Πάσχα του καλοκαιριού” στον ιστορικό ναό της Παναγίας Νέας Φιλαδελφείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε το “Πάσχα του καλοκαιριού” στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας και ιδιαιτέρως στον ιστορικό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδελείας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ.Γαβριήλ, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Γαβριήλ άνοιξε την ομιλία του, αναφερόμενος στη σημασία της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, που πανηγυρίζεται σε όλη την οικουμένη. “Γίνεται η ίδια πηγή της ζωής, το όχημα προς την αθανασία και προετοιμασία για την Αιώνια Ζωή.

“Μέσα από τη θυσία του Κυρίου γινόμαστε κατά χάριν θεοί, μη μένοντας προσκολλημένοι στο σκοτάδι και συνεχείς πρόξενοι της αμαρτίας. Για τον λόγο αυτό, στέλνει την Παναγία, ως δεύτερη Εύα, για όλους εκείνους τους ανθρώπους, που θέλουν να γίνουν πρόξενοι της ζωής, φωτεινοί, να δείχνουν τον δρόμο της αληθείας και στους υπολοίπους”.

Έκλεισε τον λόγο του ευχόμενος, “η Υπεραγία Θεοτόκος να χαρίζει δύναμη και να δίνει κατευθύνσεις προς τη σωτηρία όλων των ανθρώπων. Να μεταδόσει την ευθύνη, ώστε να διαφυλάξουμε την τεράστια παρακαταθήκη από όπου προερχόμαστε και να τη μεταλαμπαδεύσουμε και στους νεότερους”.

Η προσέλευση των πιστών ήταν μεγαλειώδης, καθώς κατέκλυσαν ασφυκτικά τόσο το εσωτερικό του Ναού, όσο και τον προαύλιο χώρο, για να προσκηνύσουν την εικόνα της Παναγίας.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ