Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:22

Το Γενέσιο του Προδρόμου στην Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου.

Eπίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Ναός των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, όπου το εσπέρας του Σαββάτου 23 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως προς το παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή του Θαυματουργού Τιμίου Σταυρού εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού καθώς επίσης και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, ενώ άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι Πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών από διάφορα μέρη της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, προσέρχονται συνεχώς καθ΄ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών που τελούνται, με χαρακτηριστική υπομονή, αγάπη και προσμονή για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν κουράγιο, δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουν τον αγώνα της ζωής και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Φωτογραφικό Υλικό από τον Αρχιερατικό Εσπερινό

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ εκ του Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ.κ. Δαμιανός.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής καθώς επίσης και στην παρουσία του Τιμίου Σταυρού στην επαρχία μας, εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο, για την ευλογία που παρείχε ώστε να τεθεί προς προσκύνηση το σπουδαίο αυτό κειμήλιο της Πίστεως μας.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, επέδωσε την ύπατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου, εις τον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ.κ. Δαμιανό, ενώ προχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Παναγιώτη Κωστούλα, Εφημέριο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαγκαδά.

Ο Τίμιος Σταυρός εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, θα παραμείνει προς προσκύνηση εις τον Ιερό Μητροπολιτικό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, έως την Τετάρτη 27 Ιουνίου το απόγευμα και καθημερινά θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

Φωτογραφικό Υλικό από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ