Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:07

Το ίδρυμα της Οικογένειας Jaharis ανακοινώνει νέα δωρεά στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον IOCC

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανταποκρινόμενο στην συνεχιζόμενη επισιτιστική ανασφάλεια στην Ελλάδα, το Ίδρυμα της Οικογένειας Jaharis, ανακοίνωσε νέα δωρεά πρόκλησης και προτροπής $1 εκατομμυρίου δολαρίων στον International Orthodox Cristian Charities -IOCC ώστε να επεκτείνει τα προγράμματά του, τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσφέροντας σταθερή πρόσβαση σε θρεπτικό φαγητό σε παιδιά, οικογένειες, ηλικιωμένους και ανακούφιση σε πρόσφυγες. Η δωρεά στον IOCC στην Ελλάδα θα βοηθήσει να επεκταθεί το έργο που υλοποιήθηκε τα πέντε τελευταία χρόνια για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών στους τομείς υγείας και σίτισης, να στηρίξει την ανάπτυξη αγροτικών συνεργειών που προσφέρουν εργασία και τροφή, και να προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.

Για κάθε δολάριο που συνεισφέρεται στα προγράμματα του IOCC για την Ελλάδα, το Ίδρυμα της Οικογένειας Jaharis θα διπλασιάζει το ποσό αυτό, μέχρι του ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να προσφερθούν φρέσκα τρόφιμα, συμπληρωματική βοήθεια σίτισης, υγειονομικό υλικό, υποστήριξη ανάπτυξης αγροτικών συνεργειών, βοήθεια σε πρόσφυγες, και άλλες δράσεις ανακούφισης για τα επόμενα δύο χρόνια. Εκτιμάται ότι 50.000 ευάλωτες οικογένειες στην Ελλάδα θα ωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα.

“Οι οικογένειες έχουν εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις τους για να ανταπεξέλθουν, και έχει μειωθεί το βιοτικό τους επίπεδο,” είπε ο Constantine M. Triantafilou, Εκτελεστικός Διευθυντής και CEO του IOCC. “Στόχος του έργου μας στην Ελλάδα είναι να μετριάσουμε την ανάγκη των οικογενειών για άμεση βοήθεια, και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες που θα ωφελήσουν τον κόσμο μακροχρόνια. Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα της Οικογένειας Jaharis για την γενναιοδωρία του να είναι ο επικεφαλής εταίρος στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ανθρωπιστική ανακούφιση στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στην Ελλάδα.”

“Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο IOCC συνεργάζονται στενά από το 2010 ανταποκρινόμενοι στην επιδεινούμενη οικονομική κρίση στη χώρα μας. Οι ανάγκες ποικίλλουν, και δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην τον έχει αγγίξει η κρίση”, επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Κωστής Δήμτσας, Γενικός διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. «Αντιμετωπίζοντας τεράστια ανεργία, πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, περικοπές μισθών και υψηλότερη φορολογία, οι ελληνικές οικογένειες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση – τη χειρότερη στα τελευταία 100 χρόνια- έχοντας εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις τους και πολλές οικογένειες να μην έχουν πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα θρεπτικών γευμάτων. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και η «Αποστολή» εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους και τις ευχαριστίες τους στο ίδρυμα της Οικογένειας Jaharis και ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Γέροντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο για την συνεχιζόμενη πολύτιμη αρωγής στο δοκιμαζόμενο από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ελληνικό λαό».

Από το 2012, ο IOCC έχει λάβει πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικές δωρεές για τις προσπάθειές του στην Ελλάδα, με τα οποία προσέφερε βοήθεια μεγαλύτερη από $37 εκατομμύρια σε τρόφιμα, υγειονομικό υλικό, πετρέλαιο θέρμανσης, προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, και βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, όλα σε στενή συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και άλλες οργανώσεις. Με τη υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, και της Ελληνικής Διασποράς, ο IOCC συνεργάζεται επίσης με περισσότερους από 40 αγροτικούς συνεταιρισμούς στην Ελλάδα για να στηρίξει βιώσιμες ευκαιρίες απασχόλησης και τη διασφάλιση τροφής. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που λαμβάνουν στήριξη από τον IOCC ανταποδοτικά παρέχουν στήριξη σε προγράμματα κοινωνικής βοήθειας στις κοινότητές τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ