Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:43

Τον προστάτη των καρκινοπαθών, Αγιο Παρθένιο τίμησαν στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την μνήμη του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών, τίμησαν στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Περιστερίου, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου.

Απόψε τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον όποιο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, περιστοιχιζόμενος από πολλούς ιερείς.

O κ. Νήφων αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στον βίο του Αγίου, επεσήμανε γιατί ο Άγιος Παρθένιος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών. “Εμείς που ήρθαμε σήμερα εδώ, λάβαμε την πρόσκληση από τον Άγιο να έρθουμε και να προσευχηθούμε για κάποιον φίλο, συγγενή, γνωστό ή άγνωστο. Ο Άγιος ως μεσίτης γιατρεύει. Αλλά γιατρεύει και ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, όπως τόσες φορές διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο. Υπάρχουν πάρα πολλά θαύματα που η δική μας πίστη έχει να διηγηθεί. Και αυτό το θαύμα ζητάμε σήμερα από τον Άγιο Παρθένιο, για τον συνάνθρωπό μας. Και να είμαστε βέβαιοι ότι ο Άγιός μας τρέχει παντού. Και δεν ξεχωρίζει αν είμαστε καλοί, αγιασμένοι ή αμαρτωλοί. Τρέχει να συνδράμει τον καθένα από εμάς και να γιατρεύσει τις πληγές που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους”.

Έκλεισε λέγοντας πως “δεν υπάρχει όμως μόνο ο καρκίνος του σώματος, αλλά υπάρχει και ο καρκίνος της ψυχής. Που είναι χειρότερος και δυσκολότερος. Και αυτόν ο άνθρωπος πρέπει να γιατρεύσει πρώτα απ’ όλα. Την κακία, την ζήλια, τον φθόνο. Ας παλέψουμε και να είμαστε βέβαιοι ότι η χάρης του Θεού δεν θα μας αφήσει”.

Τον Μητροπολίτη Πηλουσίου καλωσόρισε ο προϊστάμενος του ναού π. Χερουβείμ Μεστούσης, συστήνοντας τον ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο εκκλησίασμα, καθώς υπηρέτησε πριν από πολλά χρόνια στην Μητρόπολη Περιστερίου και τώρα διακονεί ως ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο και αφανές φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο, υπό τις απειλές των μουσουλμάνων της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ