Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:45

Τον προστάτη των γεωργών τίμησαν στην κωμόπολη των Δικαίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρχόμενου του μηνός Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την παραμεθόρια κωμόπολη των Δικαίων, του τέως Δήμου Τριγώνου, επ’ ευκαιρία της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Τρύφωνος, ο οποίος είναι προστάτης τον αμπελουργών και των γεωργών της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Δικαίων και στη συνέχεια τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό. Την Θεία Λειτουργία και τον αγιασμό παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Σαράντης Μπαχτσεβανίδης, αντιπροσωπεία του 21ου Συντάγματος, οι μαθητές των σχολείων της κωμοπόλεως, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες και ικανό εκκλησίασμα. Το θείο λόγο κήρυξε, με την ευλογία του Επισκόπου, ο παρεπιδημών θεολόγος και δόκιμος Ιεροκήρυκας κ. Εμμανουήλ Μελινός, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Τριγώνου Πρωτοπρεσβ. Αναστάσιο Δεφελούδη, στην προσφώνηση του, μεταξύ άλλων εξήρε το γεγονός της συμμετοχής των μαθητών στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τους μικρούς μαθητές και τους ευχήθηκε να εμπνέονται από το παράδειγμα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Τρύφωνος και να είναι ασυμβίβαστοι και μάχιμοι για να υπερασπίζονται τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος. Στο τέλος όλοι μαζί με πολλή συγκίνηση έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ