Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:54

Την δική της Βιβλιοθήκη απέκτησε η Μητρόπολη Χίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Άνοιξε τις πύλες της στο κοινό είναι η Βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» της Ιεράς Μητρόπολης Χίου η οποία στεγάζεται στο κτήριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στον Βροντάδο και εγκαινιάστηκε χθες.

Η δημιουργία και λειτουργία της βιβλιοθήκης αποτελούσε έναν «διακαή πόθο» του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Μάρκου από την ημέρα της ενθρόνισης του, που έγινε πράξη χάρη στις δωρεές ιδιωτών αλλά και στην προσωπική συμβολή του Σεβασμιότατου.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Βεργίνα η Βιβλιοθήκη ανακαινίστηκε και παραδόθηκε έτοιμη στην Ιερά Μητρόπολη από την κ. Αλεξάνδρα Μαμαλίγκα- Προκοπίου, η οποία θα τιμηθεί την ημέρα των εγκαινίων.

Ήδη μέσα έχουν τοποθετηθεί και καταλογογραφηθεί 11.000 βιβλία, που χωρίζονται σε φιλολογικά και θεολογικά.

Μάλιστα στόχος της λειτουργίας του Ιδρύματος αυτού είναι να εξυπηρετήσει το λαό της Χίου αλλά και μελετητές που εξειδικεύονται σε θέματα Ομηρικών σπουδών.

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Με αφορμή τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης έγινε δεκτό αίτημα προς την Ιερά Συνοδο περικειμένου να έρθει στη Χίο λείψανο του Μεγάλου Βασιλείου, το οποίο θα μεταφερθεί την Τρίτη 24 Απριλίου, παραμονή του Αγ. Μάρκου, στην ομώνυμη εκκλησία του Βροντάδου και θα τεθεί προς προσκύνημα.

Πηγή: tvpatrida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ