Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:44

Τα Χριστούγεννα στην Μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, παραμονή Χριστουγέννων, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, π. Αθανάσιο Πέζο και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Αποστολικό και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αναφερόμενος στην γενεαλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τονίζοντας ότι ο Ι. Ευαγγελιστής αναφέρει όλους τους προπάτορες (προγόνους) του Ιησού Χριστού, για να μας βεβαιώσει ότι ο Χριστός ήταν και Υιός του Θεού αλλά και γνήσιος Άνθρωπος, ώστε να δύναται με την θυσία Του να σώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Παράλληλα, εξήρε την πίστη των Δικαίων Προπατόρων του Κυρίου μας, οι οποίοι με υπομονή και καρτερικότητα υπέμειναν βάσανα, αιχμαλωσίες ακόμα και μαρτύρια, προκειμένου να παραμείνουν εδραίοι στην πιστή τους. Ολοκλήρωσε δε, τους διδακτικούς του λόγους ευχόμενος αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη και ομόνοια, καθώς όλοι οι παρόντες πιστοί, με την προτροπή του π. Αρκαδίου, του έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα οποία άκουσε με πολύ χαρά και συγκίνηση δίδοντας τους την Αρχιερατική του ευλογία.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μεταφέρθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου, στο Επισκοπικό Μέγαρο, η οποία γέμισε από τα παιδιά, του Κατηχητικού Σχολείου, του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου, που έψαλλαν και αυτά με την σειρά τους τα πατροπαράδοτα Κάλαντα μεταφέροντας κατ᾿ αυτόν τον τρόπο, όσο το δυνατόν καλύτερα, το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Με Ι. Αγρυπνία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, για τα μοναχικά άτομα, εορτάστηκαν κι εφέτος τα Άγια Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 24ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Κορίνθου.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, κατά την οποία κατακλύστηκε κυριολεκτικώς ο ευμεγέθης Ι. Ναός από πλήθος ευσεβών Χριστιανών, όλων των ηλικιών, ιδιαιτέρως όμως νεαρών ατόμων και οικογενειών με μικρά παιδιά, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων του Σεβ. Μητροπολίτου μας ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Γρηγόριος Θεοδώρου, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη και μοίρασε σε όλους τους παρισταμένους το αντίδωρο.

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ