Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:44

Τα σεμνά ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με απλότητα και σεμνότητα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εόρτασε τα ονομαστήριά του, την Τρίτη 23 Αυγούστου, κατά την εορτή του Αγίου Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων (Λυών). Στο ιερό Ησυχαστήριο Γεννήσεως της Θεοτόκου Παντανάσσης Ηρακλείου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου και του Επισκόπου Χριστουπόλεως Μακαρίου, εκ του Οικουμενικού Θρόνου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Ιεραπύτνης & Σητείας Ευγένιος, Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας και Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος. Ευχήθηκαν όλοι στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο, μακρότητα ημερών προς δόξαν Θεού και διακονία της κατά Κρήτης Εκκλησίας.

Εκ μέρους των Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης τον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  και Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ. Ειρηναίο, προσφώνησε εγκαρδίως ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ευχηθείς κατ’ άμφω υγεία και μακροημέρευση για τη συνέχιση της καρποφόρου πρωθιεραρχίας και της επιδέξιας πηδαλιουχίας της εν Κρήτη Εκκλησίας, και γενικότερα του πολύμοχθου και πολυδιάσταστου Ποιμαντορικού έργου και της Αρχιερατικής διακονίας του με τον ίδιο ένθεο ζήλο, με θυσιαστικό πνεύμα και αυταπάρνηση, ανακουφίζοντας σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους τους πονεμένους, ταλαιπωρημένους και πολλαπλώς δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας .

Ως γνωστόν, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση δεν εορτάζει επίσημα την ονομαστική εορτή του και δεν δέχεται επισκέψεις στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, αλλά αρκείται μόνον στην τέλεση τη Θείας Λειτουργίας, «συμμεριζόμενος τη γενικότερη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας και την οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυσκολεύει τους ανθρώπους του τόπου μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ