Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:54

Τα Καλάβρυτα τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο Αλέξιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τα Καλάβρυτα τίμησαν τον πολιούχο τους, Άγιο Αλέξιο. Το πρωί έγινε η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας μπροστά στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Η Ιερά πομπή ξεκίνησε από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας αμέσως μετά το πέρας της ολονυκτίας που τελείωσε στις 7:30 το πρωί. Την Κάρα του Αγίου μετέφερε ευλαβώς ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, συνοδεία μοναχών της Μονής. Η Υποδοχή έγινε μπροστά στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων όπου και εψάλη δέηση. Την Αγία Κάρα που πλαισίωνε άγημα φουστανελοφόρων, όπου παρευρέθηκαν τοπικοί φορείς και πλήθος Καλαβρυτινών. Ακολούθησε πομπή έως την Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου όπου και τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργείας ακολούθησε λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους των Καλαβρύτων.

Την ιερά πομπή συνόδευε πλήθος ιερέων, ομάδα φουστανελοφόρων και η φιλαρμονική του δήμου Καλαβρύτων.

Εντυπωσιακή ήταν και η μεγάλη ελληνική σημαία που προηγείτο της πομπής που κρατούσαν μέλη του συλλόγου Σκεπαστού.

Στο λαμπρό εορτασμό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο βουλευτής Αχαϊας Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτήλας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δριβήλας, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Κοντογιάννης, ο εισαγγελέας Καλαβρύτων κ. Γιαννακόπουλος, ο διοικητής της αστυνομίας Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Κωσταντής, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαβρύτων κ. Αρμπής, ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων κ. Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καλαβρύτων κ. Λεχουρίτης, οι αντιδήμαρχοι κυρία Πανουτσακοπούλου και κ. Χουλιάρας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Πηγή: Kalavritanews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ