Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:01

Τα εγκαίνια στον Ι. Ν. Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Κ. Πατήσια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια, τον μοναδικό ναό στην Ορθοδοξία, αφιερωμένος επ’ ονόματι του υπέρμαχου της ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

Στον Όρθρο την τελετή των Εγκαινίων και την πανηγυρική πρώτη Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασμένης τραπέζης προεξήρχε ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού και επισκέπτες ιερείς.

Μετά το πέρας των Εγκαινίων ο κ. Κωνστάντιος απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε και πάλι την μεγάλη σημασία της σημερινής ημέρας για το ναό και τους ενορίτες, λέγοντας πως κάθε φορά που θα νιώθουν θλίψη, δυσκολία να έρχονται να παίρνουν δύναμη από την Αγία Τράπεζα με την συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

Επίσης συνεχάρη τους εφημερίους του ναού π. Κύριλλο και π. Μελέτιο καθώς και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία των εγκαινίων, που απαιτεί μεγάλο κόπο.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κεφαλόπουλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την παραχώρηση της άδειας του εγκαινιασμού, τον Επίσκοπο Ανδρούσης που συνέδεσε το όνομά του με τον ναό με την τέλεση των εγκαινίων, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και όλους τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην ακολουθία.

Μνημόνευσε δε και τον μακαριστό προκάτοχό του π. Δημήτριο Αγγελάκη, ο οποίος εργάστηκε για την ανέγερση και αποπεράτωση του ναού, αλλά όμως δεν πρόλαβε να είναι παρών στον εγκαινιασμό του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της πλάκας των εγκαινίων έξω από το ναό ως ενθύμιο της σημαντικής αυτής, για τους ενορίτες, ημέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ