Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:43

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας στην Αυστραλία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνεχίζει την ποιμαντική περιοδεία του στην Αυστραλία του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης. Από το Σίδνεϊ ταξίδεψε στη Μελβούρνη και πρώτος σταθμός ήταν ο καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου όπου ο έφτασε συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας Βασίλειο, Τύρου & Σιδώνος Ηλία, τον Διευθυντή του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Πατριαρχείου Αντιοχείας Αρχιμανδρίτη Αλέξιο και εκπροσώπους άλλων Εκκλησιών.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος καλωσόρισε τον Πατριάρχη λέγοντας πως «Η ποιμαντική σας επίσκεψη στην Αυστραλία γενικά, και στη Μελβούρνη ειδικότερα είναι η επιβεβαίωση  της ενότητας στην Εκκλησία, η εμφύτευση ελπίδας και η προσφορά παρηγοριάς και ελπίδας τους πιστούς.

Ο κ. Ιωάννης με ευγνωμοσύνη απάντησε “Είναι μεγάλη χαρά να είμαι μαζί σας. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τα πρόσωπα που κράτησαν στην Αντιόχεια, την κληρονομιά, την πίστη, την καλοσύνη και την τρυφερότητα της καρδιάς, και να συναντιώμαστε ξανά στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Ιωάννης επισκέφθηκε και τέλεσε τον Εσπερινό στο ναό του Αγίου Νικολάου στη Μελβούρνη παρουσία ενοριτών που είχαν έρθει να πάρουν την ευλογία του.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος καλωσόρισε τον Πατριάρχη Ιωάννη, ενώ ο Πατριάρχης εξήρε τον ρόλο της αντιοχειανής Εκκλησίας στην Αυστραλίας λέγοντας πως “Έχει γίνει η γέφυρα που συνδέει την Ανατολή και τη Δύση”.

Ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση των Μητροπολιτών Χαλεπίου, Παύλου και Ιωάννη Ιμπραήμ, καταδικάζοντας την «ύποπτη διεθνή σιωπή» ζητώντας από τον Κύριο να στείλει την ειρήνη στη Συρία, στον Λίβανο και στην υπόλοιπη περιοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ