Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:05

Το Υπ. Τουρισμού του Ισραήλ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλαίσιο της επίσημης τετραήμερης επίσκεψης της Αντιπροσωπείας Κληρικών- Εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στους Αγίους Τόπους, από 8 έως και 12 Μαρτίου 2015, με την ευθύνη και τον συντονισμό του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε χθες επίσημη επίσκεψη – συνάντηση συνεργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ.

Την Αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η κ. AHUVA ZAΚEN, Εκπρόσωπος του Υπουργού – Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού με συνεργάτες της. Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελείτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δώδωνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και κληρικούς-εκπρόσωπους Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση αυτή και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την αγαστή έως και σήμερα συνεργασία, συναντίληψη και τις εν γένει άριστες σχέσεις των δύο λαών σε θέματα που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την θρησκεία και την ανάδειξη και προβολή των ιερών προσκυνημάτων και θρησκευτικών μνημείων. Διαπιστώθηκε δε η αυξανόμενη και στις δύο χώρες τουριστική δραστηριότητα και επισκεψιμότητα.

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος παρουσίασε το έως σήμερα επιτελούμενο έργο του Συνοδικού Γραφείου, εντός και εκτός Ελλάδος, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναπτυσσόμενες συνεργασίες σε άλλες χώρες. Επεσήμανε τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων στην πατρίδα μας, αναφερόμενος ειδικότερα στους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες χριστιανοί προστάτευσαν τους Εβραίους συμπολίτες τους κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στη σωτηρία της ιουδαϊκής κοινότητας της Ζακύνθου.

Η κ. Zaken συνεχάρη την Εκκλησία της Ελλάδος για το επιτελούμενο έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων αυτής, εξέφρασε τη διάθεση του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ για τη βελτίωση των προσκυνηματικών περιηγήσεων των Ελλήνων επισκεπτών στο Ισραήλ και ρώτησε εάν υπάρχουν παρατηρήσεις και προτάσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος προτάθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ και των αρμοδίων Υπηρεσιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για όλα τα κοινού ενδιαφέροντος θέματα, πρόταση την οποία υπερθεμάτισε η Εκπρόσωπος του Υπουργού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ