Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:17

Συνεδρίαση του Πατριάρχη Αντιοχείας με τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στη Χώρα του Λιβάνου, με την συμμετοχή του Προέδρου του Πανεπιστημίου Δρ. Ελιέ Σαλέμ και των Διευθυντών των Σχολών.

Η ημερομηνία της συνάντησης συμπίπτει με την ίδρυση του 30ου Πανεπιστημίου, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 1988.

Στην ομιλία του, ο Πατριάρχης τόνισε την αποστολή ενός Εθνικού Πανεπιστημίου, που είναι η ορθόδοξη ταυτότητα και πνεύμα, και μετέφερε το μήνυμα για όλους τους πολίτες όλων των ομολογιών.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του Ιδρύματος για τις προσπάθειές τους που οδήγησαν το Πανεπιστήμιο μεταξύ των διεθνών πανεπιστημίων και των τριών πρώτων στο Λίβανο.

Ο κ. Ιωάννης σημείωσε επίσης την πρόοδο μεγάλων έργων όπως το Ιατρικό Κέντρο του Μπαλαμάντ, το οποίο θα εγκαινιαστεί το 2020 και θα επεκταθεί στον Αραβικό Κόλπο με την έναρξη του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ στο Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Δρ. Ελιέ Σαλέμ μίλησε για τη συνεχή επιτυχία του πανεπιστημίου, που αποτελεί ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσα από τις προσπάθειες των θεματοφυλάκων του. Ο ρόλος του πανεπιστημίου επεκτείνεται πέρα ​​από το τοπικό επίπεδο για να φθάσει στο αραβικό και διεθνές επίπεδο μέσω χιλιάδων αποφοίτων ανά τον κόσμο.

Το Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε την οικονομική κατάσταση του Πανεπιστημίου, την παρουσίαση των καθηγητών και των εκθέσεων των πρυτάνεων και των διευθυντών, την πιστοποίηση των πτυχιούχων, καθώς υπερέβησαν φέτος τους 150000 απόφοιτους σε διαφορετικούς κλάδους, την πρόοδο των εργασιών στο ιατρικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου και μια έκθεση σχετικά με το Πανεπιστήμιο στο Ντουμπάι και άλλα διοικητικά θέματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ