Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:50

Συνάντήθηκαν Αρχιεπίσκοπος – υπουργός Παιδείας μετά τη σύγκρουση για τα θρησκευτικά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με έκδηλη την προσπάθεια και των δυο πλευρών να ρίξουν τους τόνους των τελευταίων ημερών, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον νέο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη σήμερα στην Αρχιεπισκοπή.

«Μου είπε ο Πρωθυπουργός πως θα έχουμε μια καλή συνεργασία» είπε στον νέο υπουργό ο Αρχιεπίσκοπος κατά την προσέλευση του. Κι όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που ακολούθησαν, η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε «μονομερείς ενέργειες» όπως είπα χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Ο νέος υπουργός Παιδείας, έκανε λόγο για «Ειλικρινή και εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση» υπενθυμίζοντας οτι οι ρόλοι είναι σεβαστοί, διακριτοί και διευκρινισμένοι. Μάλιστα υποστήριξε πως το υπουργείο Παιδείας προσβλέπει σε μόνιμη και όχι ευκαιριακή συνεργασία με την Εκκλησία, διαπιστώνοντας «συναντίληψη» με τον Αρχιεπίσκοπο.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας – Υπουργείου η οποία όπως τόνισε θα συνεχίσει να υφίσταται ωστε να τίθενται να κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του υπενθύμισε οτι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτάσσει την συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων σημειώνοντας πως και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται να συνεργαστούν.«Θα είναι συνεχής η συνεργασία μας για τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται… χωρίς πείσματα και χωρίς επιμονές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον νέο υπουργό συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

Η… ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Οι σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με την νεα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κλονίστηκαν έντονα όταν η αναπληρώτρια υπουργός κα. Σία Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ της απλοποίησης των όρων απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, αφήνοντας να εννοηθεί πως η νέα ηγεσία σκοπεύει να αφαιρέσει την απαραίτητη σήμερα δήλωση πως ο αιτούμενος δεν είναι Χριστιανός ορθόδοξος.

Η δήλωση αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την Εκκλησία να αντιδρά έντονα δια του ίδιου του Αρχιεπισκόπου ο οποίος έκανε λόγο για «ανοησίες μιας κυρίας».

Η σύγκρουση αυτή πυροδότησε νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών κάτι το οποίο όπως φάνηκε από την σημερινή συνάντηση του νέου υπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επεξεργαστεί.

Παρά το καλό κλίμα στη συνάντηση, στην Αρχιεπισκοπή περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δουν όσα θα καταθέσει επισήμως στη Βουλή η Κυβέρνηση για την πολιτική της στα θέματα των θρησκευμάτων κατά την ανάγνωση των προγραμματικών της δηλώσεων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ