Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:10

Συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας με προκαθημένους άλλων ομολογιών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Συρορθόδοξος (συροϊακωβίτης) Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραίμ Β΄, ο Αρμένιος Πατριάρχης Κιλικίας Αράμ, ο Πατριάρχης των Κοπτών της Αιγύπτου Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αντιόχειας, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων της Μελχίτικης Καθολικής Εκκλησίας Γιουσέφ Αλ-Άμπσι και ο Πατριάρχης Αντιόχειας & πάσης Ανατολής Ιωάννης συμμετείχαν σήμερα το πρωί στα εγκαίνια της νέας πατριαρχικής έδρας των ΣυριΟρθοδόξων στην Αλ Ατασάνα.

Στην τελετή εκλήθησαν και παρέστησαν οι προκαθημενοι όλων των ομολογιών, πολιτική ηγεσία καθώς ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Ιωάννης υποδέχθηκε τον Συρορθόδοξο Πατριάρχη Ιγνάτιο Εφραίμ Β΄, τον Αρμένιο Πατριάρχη Κιλικίας Αράμ και τον Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου Θεόδωρο στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στη Σουάγια.

Στη συζήτηση τέθηκε η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τρόποι για την ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ όλων των Ανατολικών Εκκλησιών. Οι Προκαθήμενοι υπογράμμισαν την κεντρική θέση που είναι η χριστιανική παρουσία και προσευχήθηκαν για τη σταθερότητα στο Λίβανο και την ειρήνη στη Συρία.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Βηρυτού Ηλίας, Τύρου και Σιδώνος Ηλίας, Σελευκείας Αντώνιος, Σεργιουπόλεως Ιωάννης και Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ