Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:34

Συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης Ιωάννης Βουλγαράκης συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Αναστάσιο Πολυχρονόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων ενόψει του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη το διήμερο 26 & 27 Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Βουλγαράκη, για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και την ενημέρωση που του παρείχε για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επισήμανε ότι σ’αυτή προσπάθεια ο ρόλος και ο λόγος της τοπικής εκκλησίας μπορεί να είναι εποικοδομητικός και πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν πάνω σε μια συνεργασία της εκκλησίας με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού σε κάθε νομό. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο επικείμενο συνέδριο με την ευχή να βγουν επωφελούμενοι ο ελληνικός λαός και η πατρίδα.

Από την πλευρά του ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι η επίσκεψη στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας εντάσσεται στα πλαίσια των συναντήσεων που είχε και με άλλους τοπικούς φορείς στη Μεσσηνία με σκοπό την ενημέρωση και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τη χαρά του που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν άξιο λειτουργό της Εκκλησίας.

Πρόσθεσε δε, ότι ο λόγος και ο ρόλος της τοπικής εκκλησίας είναι σημαντικοί παράγοντες στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας και στη συνδιαμόρφωση απόψεων ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου που θα οδηγήσει στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ